2014 > 04

I mitt arbete träffar jag ofta kandidater som efterlyser bättre återkoppling gällande inskickade jobbansökningar och intervjuer de har varit på.

I de flesta fall får man ett första mail som bekräftar att ansökan är mottagen. Efter det skiljer sig processerna åt markant hos olika rekryteringsföretag och arbetsgivare. Några är exemplariska och ger kandidaten återkoppling hela vägen genom processen, oavsett om man går vidare för intervju eller inte. I andra fall kommer endast det där första mailet om mottagen ansökan och sedan händer inget mer. Alternativt kommer ett besked att man inte är aktuell som kandidat, men då först flera månader senare.

Rekryteringsföretag och arbetsgivare behöver bli varse om att kandidathantering kan vara ett sätt att skapa goodwill för företaget eller, i sämsta fall, badwill. Även de kandidater som inte får jobbet, är ambassadörer för både rekryteringsföretaget och det rekryterande bolaget. En bra kandidathantering, med respekt för individen, är en viktig del i arbetet med employer branding.

….men tyvärr har vi valt att gå vidare med en annan sökande.
 

Läs hela inlägget »

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Arkiv

Länkar

-

Etiketter