Talang kontra ambition

Vad är egentligen väsentligt för att kunna göra karriär? Handlar det om hur talangfull du är eller handlar det om hur hårt du arbetar, d v s hur ambitiös och målmedveten du är? Det finns studier som visar att man inte behöver vara född med talang för att lyckas i yrkeslivet. Hårt arbete är en fullt framkomlig väg till att göra karriär.


De flesta framgångsrika personer har med stor sannolikhet lagt ner många timmar på väg mot toppen. Att vara ambitiös och arbeta hårt utan draghjälp av talang inom området, kan vara mycket framgångsrikt. Att däremot vara begåvad med talang men inte ha ambitionen och viljan att göra något av den, leder sällan särskilt långt.

Begränsa inte dig själv genom att tänka att du saknar talang eller begåvning inom ett område du vill söka dig mot. Fundera istället på vad som motiverar dig och vad du själv trivs med och tycker är roligt att göra. Om du jobbar med det du tycker är roligt, ökar motivationen och med den också målmedvetenheten. Det ger dig en god förutsättning att bli bra på det du gör, vilket i sin tur ökar möjligheten att gå mot den riktning du önskar.
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln