Varför är det så svårt att byta bransch?

Många människor som ofrivilligt hamnar ”mellan två jobb”, har en stund på sig för reflektion över vad som kan bli det nästa steget i yrkeslivet.

Inte alldeles sällan landar de i att det skulle vara roligt att byta bransch, men behålla sin yrkesroll.
Tänk vad dessa människor kan tillföra en annan bransch. Att ta med sig en massa erfarenheter och kompetens från något som ser lite annorlunda ut, omvärderat och implementerat i en anpassad form i den nya miljön kan det bli succé för företaget.
Alla arbetsgivare tänker inte så.

Traditionella branscher vars stora mantra är ”vi är så speciella” så att ingen utan erfarenhet från branschen klarar av att arbeta där finns det tyvärr fortfarande gott om. Om de vågade släppa in en bra person med förmåga och vilja att lära sig den nya branschen och som kan omvandla sina erfarenheter i den nya miljön, skulle det ske positiva saker på sista raden i bokslutet.

Titta på företag som gjort dessa misstag, där de blivit omsprungna av andra företag som varit lite modigare i sin rekrytering. Man kan hitta en form av ”Groupthink” där, vilket innebär att alla är väldigt lika och har arbetat tillsammans länge. Gruppen får en falsk känsla av att vara fantastiska, men det händer ingen utveckling och man har svårt för att nå stora framgångar.

Nej, fram för fler udda får!
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln